Perquè ens mobilitzem?

IMG-20150618-WA0017

Que és l’escola Mar Nova ?

L’escola Mar Nova és una escola petita situada a Premià de Mar. Aquesta escola té un projecte educatiu únic dins del teixit educatiu del poble. Es treballa per projectes, sense llibres. Els pares i mares poden participar en els racons setmanals, a l’hort o als projectes. També es fomenta l’autonomia individual dels infants treballant en funció dels seus interessos, capacitats i necessitats personals. A més, a la Mar Nova, s’ensenya a aprendre mitjançant l’experimentació i el debat en lloc de memoritzar, es tracta de resoldre els conflictes entre tots/es, les avaluacions són personalitzades i altres ‘particularitats’ pròpies del projecte que no tenen cabuda en aquest text.

Que passa a l’Escola Mar Nova ?

A final de curs, l’actual directora va presentar la seua dimissió. El claustre de mestres amb l’excepció de la directora sortint va signar un certificat recolzant l’actual secretaria com a futura directora de l’escola. Mentrestant, sense deixar temps de reacció, el departament d’educació va decidir unilateralment imposar una nova direcció formada per mestres externs al centre aprofitant la dimissió. Estupefacció, tristor i incomprensió va envair tan mestres de l’escola com molts dels mares i pares que actualment estem acampant al pati de l’escola.

Pensem que aquest canvi brusc de direcció perjudica el projecte educatiu doncs qüestiona el lideratge proposat, i per tant el projecte actual, de l’equip de mestres que han dissenyat aquest durant els darrers 9 anys si no que estem en contra de la forma poc democràtica com s’ha imposat aquesta decisió.

Que reclameu?

Estem seriosament preocupats per la continuïtat de l’escola tal com la coneixem. Nosaltres considerem que el projecte educatiu és intocable, que aquest és fruit del treball de les mestres qüestionades pel departament d’ensenyament per a liderar el projecte i que no es pot imposar una decisió que pot representar una modificació substancial del projecte educatiu sense tenir en compte tota la comunitat educativa (docents, pares/mares, personal no docents, …).

Per això hem decidit acampar de forma indefinida al pati de l’escola i realitzar diferents mobilitzacions fins que no es resolga aquest conflicte amb garanties que el projecte educatiu es mantindrà i que les mestres que més el coneixem continuen liderant el projecte.

Si voleu més informació podeu passar a qualsevol hora pel campament, us convidem a participar en l’assemblea que hi ha cada dia a l’escola, també podeu visitar articles anteriors d’aquesta web de l’AMPA.

Comparteix i disfruta !

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *