Campanya APILO XII

L’escola Mar Nova s’ha adherit a la campanya Apilo XII finançada per l’Agència de Residus de Catalunya, la Generalitat de Catalunya i els sistemes integrats de gestió ECOPILAS, ERP, UNIBAT i ECOLEC. Es tracta d’una campanya per al foment de la recollida de piles i acumuladors basada en la imatge d’un coet, l’Apilo XII que enviarà les piles que recollim entre tots al planeta Reciclatge.
La campanya premia econòmicament a l’escola que més piles i acumuladors reculli, proporcionalment al nombre d’alumnes, durant el període de dos mesos aproximadament.

És una bona oportunitat per a aconseguir finançament per a material escolar, però ens ha semblat interessant aprofitar la campanya per fer una petita formació a l’alumnat perquè entenguin per què recollim les piles i acumuladors i alhora implantar la recollida selectiva a l’escola.
Una colla de pares i mares hem preparat activitats relacionades amb la recollida selectiva i les piles i el divendres 13 de març les hem realitzat amb l’alumnat.

Els més petits han descobert que els residus estan fets de diferents materials i que per a què els reciclin nosaltres els hem de separar. També han “fabricat” electricitat estàtica.

Els de 1r i 2n han pogut experimentar amb l’electricitat estàtica i han reflexionat sobre l’ús de l’electricitat i les piles a casa per acabar classificant una bossa de residus que estava tota barrejada. A 3r i 4rt han entès, a través de l’experimentació, com una petita pila pot contaminar l’entorn i han parlat de les tres R: reduir, reutilitzar i reciclar.

Finalment els alumnes de 5è i 6è han construït piles amb llimones i patates per entendre què és l’electricitat i la problemàtica de les piles.

Tots els alumnes han conegut la campanya Apilo XII i s’han convertit en Agents Apilo, amb la missió de recollir totes les piles usades per a facilitar-ne el reciclatge i tractament.
S’ha demanat col·laboració de l’associació de Comerços Associats de Premià de Mar i a l’Ajuntament. La setmana del 16 al 21 de març alumnes de la Mar Nova repartiran petits contenidors amb la imatge de la campanya als diferents establiments adherits. Ja han confirmat el seu interès en participar 10 botiguers del municipi.

ApiloPosterEscola1

Més informació de la campanya Apilo XII a: www.apilo.cat

Comparteix i disfruta !

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *