COMUNICAT de l’AFA MAR NOVA sobre els atacs vers l’escola catalana

L’AFA de l’Escola Mar Nova ens sumem a la denúncia pública d’escoles, associacions i sindicats i volem mostrar el nostre rebuig i la nostra perplexitat davant les acusacions que s’han llançat les darreres setmanes contra l’escola pública catalana i contra el paper educador de les famílies catalanes.

Manifestem el nostre rebuig perquè aquestes afirmacions es fonamenten en la mentida i perquè posen en dubte el treball dels nostres i les nostres mestres que, dia a dia, fan la seva feina amb una professionalitat que supera amb escreix els recursos de què disposen.

La nostra perplexitat per la poca maduresa democràtica que demostren aquestes acusacions, que només busquen la confrontació, el rèdit polític i posen en evidència el caràcter autoritari de qui les fa.

Les famílies som les primeres interessades en millorar el sistema educatiu, perquè en depèn el desenvolupament dels nostres fills i filles. Som les més crítiques i combatives, però sempre des de l’anàlisi i el debat, mai des del desprestigi amb mentides i calumnies.

Les famílies de la Mar Nova hem après que si permets una injustícia obres la porta a les que vindran. I no estem disposats a deixar-ne passar ni una. Ja ho hem demostrat i ho tornarem a fer sempre que calgui i davant de qui calgui.

No, els nostres fills i filles no aprenen a odiar, aprenen a estimar i respectar.

No, els infants no estan adoctrinats, estan formant el seu pensament crític i tenen dret a opinar i a participar, tal i com recull la Convenció de Drets dels Infants de Nacions Unides. Com a famílies i com a docents és el nostre deure fomentar aquest esperit crític.

Oferim el nostre suport a les entitats que decideixin denunciar aquests atacs contra l’escola i les famílies.

La professionalitat dels nostres i les nostres mestres no es toca.

La tasca educadora de les famílies no es toca.

Les nostres escoles no es toquen.

(Mentre escrivim això ens arriba la notícia de l’ingrés a presó incondicional i sense fiança de Jordi Cuixart i Jordi Sànchez, una mostra més de l’autoritarisme del govern de Rajoy i el seu atac a l’estat de dret).

COMUNICAT PDF

Comparteix i disfruta !

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *