Pressupost participatiu: proposta Mar Nova i escoles públiques. Ja es pot votar!

L’Ajuntament de Premià de Mar reserva 200.000 € del pressupost municipal de 2017 perquè la ciutadania decideixi a quins projectes els vol destinar. Hi ha una proposta per crear un Parc Mar Nova i una altra per millorar les instal.lacions de les escoles públiques de Premià de Mar.

Per tal que surtin escollides necessitem el vostre suport: es pot votar al centre cívic, a la biblioteca o entrar al següent link i registrar-vos-hi:

http://governobert.pdm.cat/participacio/proces-de-debat/37/pressupost-participatiu-2017/

El període de votació és entre el 17 i el 30 d’octubre i podeu votar un total de 5 propostes diferents. Voteu i feu-ne difusió, si us plau!

Proposta nº 12: Parc Mar Nova

L’escola Mar Nova és una escola pública construïda enterament en barracons, situada al barri de Can Pou, a la zona nord de Premià de Mar. Des de fa vuit anys aquesta escola ha esdevingut part del corrent d’escoles innovadores, sent un dels referents a la comarca i l’única opció a Premià de Mar. La Mar Nova té un projecte educatiu on es fomenta l’autonomia individual dels infants treballant en funció dels seus interessos, capacitats i necessitats personals: es treballa per projectes, sense llibres ni exàmens i les famílies poden participar en els racons setmanals, a l’hort o als diferents projectes. Actualment l’escola Mar Nova es troba amenaçada de tancament per part de departament d’educació de Catalunya. Aquest tancament ha obtingut una forta oposició per part de la majoria de famílies que han realitzat diferents iniciatives per evitar el tancament. A més la Mar Nova és l’única escola de primària situada al barri de Can Pou i el seu “camp de futbol” forma part de la iniciativa “patis oberts” que permet als veïns fer servir aquest espai fora de l’horari escolar. Aquest barri, com la resta de Premià de Mar, pateix fortes mancances en zones verdes i equipaments. Projecte

La idea sería construir al patí de l’escola que actualment és un camp de futbol (que és podria deixar):

  • Vaixell – parc infantil a l’estil de què s’adjunta amb la foto. Amb tobogans, espai per escalar i espai de joc simbòlic on els nens i nenes puguin inventar els seus propis jocs.Com que Premià de Mar te força lligam amb el mar i les festes són sobre Pirates i premianencs el vaixell te tot el sentit.
  • Un mural que l’artista Joan Turú (https://www.facebook.com/Joan-Turu-261355487354378/) s’ha ofert a fer sobre educació i escola Mar Nova.

mural turu

  • Una mena de “pista d’atletisme” per caminar o córrer d’uns 400 metres o 200metres una distància similar a l’estil de la pista de Vilassar de Dalt. Al seu interior trobaríem el vaixell i la porxada. Seria un equipament obert que cobriria la manca d’un espai d’entrenament per correr i passegar. Una porxada lleugera que protegís del sol i la pluja permetent fer actes d’unes 400 persones. Actualment no hi ha cap lloc obert a cobert per poder realitzar actes si plou.

Objectius: Millorar els equipaments de l’escola Mar Nova i, en cas de que finalment es tanqui, generar un espai de memoria històrica per recordar l’existencia d’aquesta escola i la lluita per defensar-la.

Aportar millors equipaments al barri de Can Pou i al poble en general d’una zona per realitzar esport i un parc infantil que vagi més enllà de la caseta + grunxadors habitual. Aquestes són algunes idees preliminars, el disseny final del espai hauria de ser fruit d’un procés de participació dels diferents agents implicats (escola Mar Nova, veïns de Premià de Mar, ajuntament, …).

Document complet amb fotos: https://docs.google.com/document/d/10MnZgh7IFgWqzr4EwIJXK3Zd96yZLhCI3nuBFu0zYRg/edit?pref=2&pli=1#heading=h.il72q526oqxc

 

Proposta nº 70: Millores instal·lacions escoles públiques

Les instal·lacions de les escoles públiques de Premià necessiten una inversió de com a mínim 50.000 € als nostres edificis i patis per tal d’evitar deficiències existents (inundacions de patis, manca de material, persianes en mal estat, aïllament tèrmic,…). Per això, des de la Federació d’AMPES, demanem 50.000 € per poder realitzar aquestes millores. Ampa Escola Montserrat Ampa Escola La Lió, Ampa Escola El Dofi, Ampa Escola Mar Nova i Ampa Escola Sant Cristòfol.

Comparteix i disfruta !

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *