Moció grups municipals de suport a l’Escola Mar Nova

lamarnovanoestanca
COMUNICAT DE PREMSA:

MOCIÓ QUE PRESENTEN TOTS ELS GRUPS MUNICIPALS DE SUPORT A LA CONTINUÏTAT DE L’ESCOLA MAR NOVA DE PREMIÀ DE MAR, EN NOM DE LES FAMÍLIES DEL CENTRE
_________________________________________________________________________
Miquel Buch i Carmina Pinya van acordar el tancament progressiu de l’Escola Mar Nova.
 _________________________________________________________________________

SSTT Ensenyament Maresme Vallès Oriental no respecta la primera opció d’11 famílies de P3 pel curs 16/17 i menysté la demanda per escrit de 27 famílies pel P3 del 17/18
SSTT veta el dret de tria de 100 famílies del centre que aposten clarament pel projecte educatiu innovador i diferenciat de la resta d’escoles del municipi.
Les famílies del centre es veuen avocades a acceptar obligatòriament el trasllat a un centre amb un model pedagògic clarament diferent a l’actual.
_________________________________________________________________________

El dimarts 17 de maig i a través de Radio Premià de Mar, la directora dels SSTT d’Ensenyament al Maresme Vallès Oriental, Carmina Pinya, informava públicament de la decisió de traslladar la línia de P3 de l’Escola Mar Nova de Premià de Mar a l’escola Montserrat, iniciant així una “integració” que es realitzaria amb la resta del centre durant el curs 17/18.
El passat divendres 29 d’abril del 2016 els SSTT Maresme Vallès Oriental del Departament d’Ensenyament i l’Ajuntament de Premià de Mar consensuen el tancament d’una escola pública amb un projecte educatiu singular a esquenes de la comunitat educativa.
El passat 2 de maig, en sessió de Consell Escolar de Centre, l’inspector de zona i la regidora d’ensenyament de l’Ajuntament de Premià de Mar comuniquen a les famílies la decisió compartida de les dues administracions de traslladar el P3 del 2016/17 i el trasllat de la resta del centre al 2017/18.
La resposta immediata i enèrgica de protesta de la majoria de famílies recollida en 160 peticions individuals de defensa del projecte educatiu i registrades als SSTT del Maresme Vallès oriental, força a Miquel Buch a intentar redreçar la situació creada. En junta de portaveus municipals, govern i oposició acorden defensar el manteniment del centre i la línia de P3. El passat 9 de maig, i per mitjà de diputats de juntspelsí s’aconsegueix celebrar una trobada amb SSTT, govern i oposició ajuntament de Premià de Mar i 3 representats de les famílies del centre. Aquesta trobada es desenvolupa amb un to conciliador i dona a les famílies l’esperança de poder redreçar la situació.
És per tot això que el 17 de maig les famílies de l’Escola Mar Nova, reunides en assemblea decidim proposar al ple de l’Ajuntament de Premià de Mar debatre la següent moció en el ple que es celebrarà avui a les 17.30h.

Documents adjunts:
Moció:
https://drive.google.com/file/d/0B1RdSweYxmYTMjdCUEhVdkZlZUtjMERfSnMyT0VFTTRJenNV/view?usp=sharing

Resposta a l’argumentari del Departament per tancar l’Escola Mar Nova de Premià de Mar
https://docs.google.com/document/d/1k1L-Fxv9V1-Rjik9BrTtmWhhRtr6euit9ilmUeWp0pQ/edit?usp=drive_web

Entrevista de Radio Premià de Mar a la Dra. De SSTT, Carmina Pinya.
http://radiopremiademar.org/%E2%96%B6ensenyament-es-ratifica-en-les-mesures-inicials-per-resoldre-la-crisi-del-mar-nova/

Per qualsevol dubte o aclariment us podeu posar en contacte amb:
ampamarnova@gmail.com

Comparteix i disfruta !

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *