Carta oberta d’un pare de la Mar Nova

Soc pare de l’escola Mar Nova d’un alumne de 6e que acaba aquest any. En la nit abans d’acabar la seva etapa de primària a l’escola, tres sensacions m’envaeixen. Agraïment, decepció i esperança.

Agraïment a l’equip docent i al equip directiu per la feina feta amb el meu fill. Per haver apostat tossudament per un sistema educatiu que ha contribuït a fer del Gabriel un nen feliç, integral, crític i solidari. I haver-ho fet amb amor, dedicació i compromís.

Però malauradament, la decepció s’ha apoderat de mi quan he sabut que la Laura i la Mireia, animes d’aquest model, no continuaran al equip directiu l’any vinent. Des de la direcció de l’escola, fa 7 anys sens va demanar que apostéssim per la Mar Nova, pel seu model i per les persones que l’havien de desenvolupar. Ahir desprès d’una de conversa amb la direcció on em va informar que plegava, vaig poder constatar que, malgrat el recolzament de la gran majoria de famílies a la Laura i la Mireia, la directora no estava en la mateixa línia, no s’havia posicionat amb la fermesa i la convicció necessària vers les seves companyes, per donar continuïtat i seguretat al projecte de centre. A la vida es important saber arribar, saber esta, però sobretot, saber marxar.

Poques hores més tard de la meva conversa amb la direcció, vaig recuperar la esperança en el éssers humans. En arribar a l’assemblea convocada pels pares de l’escola, per recolzar a l’equip directiu encara actual i estudiar mesures, per revertir la imposició d’un nou director i la destitució de la Laura i la Mireia, m’he trobat amb desenes de famílies disgustades però compromeses, disposades a fer el que calgui per defensar el model, a l’equip docent i, en definitiva, a l’escola.

El meu fill gran demà acaba la seva etapa Mar Nova. El meu fill petit tot just l’esta començant. Tan de bo el sentit comú imperi i algú posi seny, per tirar enrere una decisió tant injusta com il·lògica. Tan de bo el Marc i la resta de nens de l’escola no perdin l’oportunitat de gaudir del que han rebut durant aquests anys la primera promoció del centre.

Els/les mestres ja han fet la seva feina, ara ens toca als pares i mares reivindicar el model i a les persones que l’han fet possible.

Jaume Mora

Comparteix i disfruta !

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *